Artikler / Kamera / Nyheter / Referanser

Bright Beetle – Kun det bedste er godt nok

Selvom Bright Beetle er et relativt ungt firma, har de mange års erfaringer med RED kameraer lige fra de første RED-One og op til i dag.

Adm. direktør Tim Resdal: Vi laver næsten udelukkende film til internettet, af næsten alle typer produktioner: Corporate, reklame, app-beskrivende etc., hvor det vigtigste er at forstå hvad målgruppen ønsker, og så få lavet et filmisk udtryk som understøtter dette og skaber den rette reaktion hos seeren.

Kontor_400

Vi får også ofte opgaver, hvor kunden ønsker at deres målgruppe skal lære nye funktioner i eksempelvis en app, eller vi skal skabe opmærksomhed om nye produkter eller tiltag kunden har.


Fordele ved RED
Da Bright Beetle derfor skulle ud og investere i nyt kamera, faldt valget meget naturligt på et RED Epic-X Dragon kamera, som Tim Resdal siger: ”Billedkvaliteten med RED er helt i top, og da vi næsten udelukkende arbejder i RAW, er det lækkert at RED Dragon har en så god/høj Dynamic Range.

Ved at arbejde i en opløsning helt op til 6K, får vores postproduktions afdeling langt bedre mulighed for at re-frame, composite og stabilizere efterfølgende i AfterEffect og DaVinci Resolve, som begge umiddelbart kan anvende R3D filer (:RED’s eget codec: Redcode Raw Video Image File).

I et af vores seneste projekter arbejdede vi meget med low-light og skygger, og her var RED’s Dynamic Enhanced Blacks et godt eksempel på de løbende opdateringer der kommer til kameraet, som konstant er med til at forbedre slutproduktet.


Workflow
Mikkel Hoff, postproduktion og workflow: Vores workflow er baseret på en konstant backup løsning. Det vil sige, at vi benytter DIT-harddiske på optagelserne, RAID-diske samt server på kontoret som også laver en backup ude i byen, så vores filer er altid sikrede mod brand, tyveri etc.

Grading_400

Når der arbejdes med filerne, gøres det fra en kopi af råmaterialet for at skabe bedst mulig hastighed og effektivitet. Vi arbejder derfor næsten aldrig med proxy-filer. Når redigeringen er slut, bliver det lagt over til vores colorgrader, som arbejder tæt sammen med instruktøren for at give materialet det endelige kreative udtryk.

Adm. direktør Tim Resdal: Vi bruger primært Adobe’s softwarepakke, især Premiere Pro og AfterEffects, da de understøtter vores tanke om at arbejde mest muligt i lossless med råmaterialet og samtidig giver det os mulighed for at kontrollere metadata helt frem til sidste led i processen. Dette skaber mere fleksibilitet og et flottere produkt i vores øjne.

Forhandler
Vi havde jo et rigtig godt kendskab til RED, da vi skulle træffe beslutningen, men har været glade for samarbejdet med Video 4, da de har været hurtige til at svare på vores forskellige forepørgsler ligesom vi sætter pris på at have en lokal forhandler fremfor at skulle handle hos RED i USA.

I kan se eksempler på Bright Beetles produktioner her: Bright Beetle

 

Forhandler_800

Tagger: , , , , , , , , , ,