Artikler / IBC / Postproduksjon

Avid @ IBC – oppløsningsuavhengig med DNxHR

En av de store nyhetene rundt Avid og hva de hadde å vise frem til årets IBC i Amsterdam var oppløsningsuavhengighet i Media Composer og   evnen til å samarbeide mellom kreative team internt og eksternt, utnytte eksisterende lagrings/nettverks-evner, uanvhengig av oppløsningene du blir bedt om å arbeide med.

Det første skrittet her handler om 2K, 4K, UltraHD og DNxHR kodeken.Ved å  få tilgang til å redigere native i 2K, 4K, UHD får man en enklere hverdag med redusert behov for transkoding, offline/online arbeidsflyt dermed kunne bruke mer tid på kreativ historiefortelling, og ikke minst, levere prosjekter til tid og på budsjett.

Men hvordan vil alt dette blir implementert i Media Composer? Her er en liten oversikt:

Lag prosjekter i høyere enn HD-oppløsning

Nye prosjekttyper som støttes av Avid Media Composer:

 • 2K, 4K go UHD.
 • 2K og 4K kan være Flat, Full eller Scope.
 • Nye Frame Rates.

Introduksjon av DNxHR
Høyere oppløsning gir behov for mer lagringsplass. Avid bidrar til å løse dette ved å innføre en ny kodek kalt DNxHR (DNx High Resolution). DNxHR gjør det mulig å utføre high-res redigeringsoppgaver innenfor HD-kompatibel infrastrukturer ved at redigerere lett kan skalere filer fra proxy til høyoppløsning med high-res rasters. Avid DnxHR er i sentrum av Avid´s MeidaCentral Platform sin arkitektur, og det gir alle som arbeider innenfor et eksisterende Avid miljø muligheten til å innkorporere høyoppløselig arbeidsflyt, uten behov for mye båndbredde.

Denne nye kodeken vil være tilgjengelig i følgende utgaver:

 • DNxHR LB (Low Bandwith)
 • DNxHR SQ (Standar Quality )
 • DNxHR HQ (High Quality)
 • DNxHR HQX (10 bit)
 • DNxHR 444

med nye transkodingsalternativ:

 • Original
 • 1/4
 • 1/16

Endre Frame Rate

Før man bruker mediene i tidslinjen, kan man også velge å beholde den opprinnelige frame rate (60P media vil da utløse en slow motion i en 24P tidslinje) eller Match Project Frame Rate (60P media vil spille normalt i en 24P tidslinje).

4K Full Screen avspilling

4K Full Screen avspilling vil bli støttet i Media Composer, så hvis du arbeider med en 4K dataskjerm, kan du forhåndsvise media «Full Size» gjennom «Full Screen Playback».

Monitor

Det vil være mulig å se i full oppløsning ditt eget høyoppløsningsmedia via 3.part I/O hardware fra AJA og Blackmagic Design. Hvis du fortsatt arbeider med en HD-skjerm, kan du overvåke dine 4K media gjennom «nedskalering».

For mer informasjon og spennende nyheter rundt Avid, se her:

http://www.avidblogs.com/ibc-2014-high-res-creative-editorial-with-media-composer-software/

http://www.avidblogs.com/ibc-2014-native-4k-editing-media-composer-announced/?elq_mid=10072&elq_cid=1079104

 

Tagger: , , , , , , , , , , , , , , ,