IBC / Lys / Nyheter

Litepanels Astra 1×1 – en ny stjerne er født

Den nye Litepanels Astra 1×1 lampen er nå endelig klar for bestilling og vi håper å få inn de første lampene i slutten av august.

Med ASTRA 1×1 Bi-Color kommer LED-lamper enda et skritt nærmere i konkurransen om å dominere valg av lyskilder for film og tv. Lampen har har 4 ganger mer lysstyrke enn tradisjonelle «low cost» 5mm LED panel.  Dette oppnår man ved hjelp av høy ytelses LEDs som er tilpasset spesialdesignet TIR optikk. Astra er og utstyrt med et effektiv termisk kjølesystem med valgbar kjølemodus, bedre fargereproduksjon (høyere CRI), og en mer nøyaktig og justerbar fargetemperatur fra tungsten til daylight.

Alt dette gjør at denne lampen kan fort bli førstevalget for mange. Før var ofte for svakt lys et problem med LED-lamper og vi ble ofte begrenset til kun close- ups, men med Astra 1×1 Bi-Color får man høyrere intensitet, som betyr lengre kast, som igjen betyr en bredere effektiv spredning. Vi kan derfor lyssett større områder enn tidligere og fortsatt beholde god lyskvalitet.

astra_1x1_bicolor_product_slide02

LED-lampen har også mulighet til å bli utstyrt med en RJ45 DMX kommunikasjonsmodul som tillater å styre lysstyrke, fargetemperatur og strømstatus. Gjennom DMX kan man også kontrollere det interne kjølesystemet og velge å slå det av under opptak. Dette kan være nyttig når man er nærme mikrofonen, hvis den blir forstyrrende for mikseren eller den står tett til subjektet. Med denne slått av blir lysstyrken redusert, men vil fortsatt være dobbelt så kraftig som de forrige 1×1 LED-lampene.

LED-lamper egner seg utrolig bra for «run and gun» filming som dokumentar og nyhetsreportasjer. Den lette vekten og muligheten til å bruke både strømforsyning fra stikkontakt og batteri gjør at slike lamper ofte er å foretrekke når man filmer steder uten strømtilgang eller må være rask med innstillinger.

astra_1x1_bicolor_product_slide06

ASTRA 1×1 Bi-Color strekker seg det lille ekstra og vil nok vise seg å være et utrolig bra tilskudd å ha blant lampene man tar med på alle slags produksjoner. Vi ser nok flere av disse på store film- og tv-produksjoner i årene som kommer.

Les mer om Astra 1×1 på Litepanels sine hjemmesider.

Litepanels Astra i Video 4 sin nettbutikk

Se Litepanels sin introvideo med gjennomgang av Astra 1×1 lampene:

Tagger: , , , , , , ,